Schmidtcrans Tandarts

Tandarts Groningen: een gezond gebit

Geplaatst op

Twee keer per jaar naar tandarts Groningen gaan is voor veel mensen niet hun favoriete bezigheid. Toch is het belangrijk om je gebit ten minste twee keer per jaar te laten controleren door een ervaren tandarts. De tandarts voert namelijk een periodieke controle uit en dit is een onderzoek naar de gezondheid van jouw gebit. Zijn jouw tanden en tandvlees gezond? Dan hoeft een bezoekje aan de tandarts helemaal niet lang te duren, maar ben je er wel van verzekerd dat je het gebit goed verzorgd. Wil jij weten welke werkzaamheden een tandarts verricht tijdens een periodieke controle? Onderstaand vertellen we hier alles over!

Wat is een periodieke controle?

Een periodieke controle is een onderzoek naar de gezondheid van jouw gebit en deze wordt uitgevoerd door de tandartsassistente of tandarts Groningen. Dit doet een tandarts het liefst 2 keer per jaar bij een patiënt, maar je kunt dit ook jaarlijks doen. De tandarts kan op deze manier problemen voorkomen of op tijd een probleem signaleren.Tijdens de periodieke controle verwijdert de tandarts Groningen tandsteen en worden de tanden gepolijst. Eens in de zoveel tijd moeten er ook duidelijke röntgenfoto’s gemaakt worden van het gebit.

Wanneer tandarts Groningen problemen vaststelt met het gebit, kan hij besluiten om het verloop van de aandoening in de gaten te houden. In sommige gevallen is er een speciale behandeling nodig en wordt er met jou een speciaal behandelplan opgesteld. De kans is hierbij groot dat je wordt verwezen naar een mondhygiënist, kaakchirurg of een orthodontist.

Gebitsreiniging laten uitvoeren door een mondhygiënist

Tijdens een periodieke controle bij een tandarts Groningen, is de kans groot dat het gebit schoongemaakt moet worden. Voor een grondige gebitsreiniging, word je vaak doorverwezen naar een mondhygiënist. Bij een gebitsreiniging wordt tandsteen en/of aanslag weggehaald. De mondhygiënist zorgt ervoor dat het hele gebit wordt gereinigd, maar geeft ook deskundig advies. Zo vertelt de mondhygiënist precies hoe je het gebit moet verzorgen en waar je rekening mee moet houden. Hetzelfde advies kan gegeven worden door de tandarts Groningen en het is van belang om dit advies goed op te volgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je allemaal kunt doen om je gebit in een topconditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ schmidtcrantstandarts.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden